Leevi 80 vuotta, lentokenttä 10 vuotta 30.6.2011

hullumies

VUODET VIERIVÄT – MUTTA YSTÄVÄT LOHDUTTAVAT!

Kesäkuun viimeisen päivän sää oli paras mahdollinen niin ilmailuun kuin merkkipäivän viettoon Huittisten Vampulassa, Tuulikki Vampulan kentällä. Maankuulu taitolentäjä Raimo Nikkanen esitti punaisella kaksitaso OH-XPA- koneellaan silmukoita, joita katsellessa tuntui perhosia vatsanpohjassa, vaikka jalat seisoivat tukevasti kentällä.

Anni Tuulikin kanssa saimme vastaanottaa noin kuudensadan ystävän ja yhteisön onnittelut aamuyhdeksästä iltakahdeksaan asti. Ystäviä oli läheltä ja kaukaa. Vieraskirjaan kuittautui ensiksi lentämiseeni ja lentokentän rakentamiseen kannustanut Lars Ingvall. Kaukaisimmat Torontosta ja Italiasta. Sukulaisia Ruotsista. Tallinnasta apulaiskaupunginjohtaja tohtori Merike Martinson, ja tietenkin Tallinnan Lastensairaalan talkoilijoita Turusta ja Helsingistä, muun muassa Kimmo Uhrman ja Herttoniemen Lionit. HNMKY:N hallituksen edustajat luovuttivat kunniakirjan, jolla yhdistys on myöntänyt nimitykseni kunniapuheenjohtajaksi.

Varova Oy:n onnitteluryhmä esitti onnittelut halauksin ja laulaen. Porin Prikaatin ja Niinisalon Tykistörykmentin komentajien edustajat toivat prikaatin ja tykistörykmentin vaakunakilvet. Viiririvistö lisääntyi kuudella standaarilla. Kukkien asemesta toivoin huomionosoitukset Vampulan Lionsille tai vammaisurheilija Amanda Kotajan tilille. LC-tilille tuli noin 700 €. Amanda sai uuden kilpatuolin n. 4 700 € summalla. Hän on saanut alkukesällä Dubaissa kolme hopeamitalia sekä Sveitsissä yhden kultamitalin. Näin eurot menivät oikeaan paikkaan.

Leevi, Anni ja MesserschmittMeillä oli vuosina 1959–62 katettu moottoripyörä MESSERSCHMITT, jonka kyydissä olimme koko perhe. Istuin ohjaamassa, Anni takapenkillä Timon rinnalla ja Pekka 3v seisoi selkänojani takana. Eräänä kauniina kesäaamuna Palace-hotellin edustalla nuori konstaapeli huomautti ykskantaan: ”Teillä on lapsia liikaa”. Minä vastasin että isälläni oli seitsemän, eikä poliisi puuttunut asiaan. Sain kohteliaan kehotuksen mennä tämän kerran, mutta ei enää toiste, koska tässä kulkuneuvossa saa olla vain yksi lapsi kahden aikuisen kaverina. Siitä seurasi välittömästi henkilöauton hankinta. Olin usein toivonut vastaavaa ajokkia muistoesineeksi menneiltä ajoilta. Pekka yllätti. Hän oli kuusi vuotta yrittänyt täyttää toiveeni ja lopulta onnistui. Hankki uudenveroiseksi entisöidyn punaisen ajokin lukuisten ystävieni tuella ja osanotolla, mistä kaikille kiitos.

Lentokentälle olin julistanut avointenovien päivän. Ilma-aluksia kävi päivän aikana vähintään 50, joista kaksi oli kuumailmapalloja, yksi helikopteri. Tulipa purjekonekin, kun nostot olivat loppuneet. Asematasolle asettumisen järjestelyt lentokoneille ja turvallisuustoimenpiteet hoiti Tero Auranen apulaisineen huolella ja onnistuneesti. Raimo Nikkanen esitti taitolentoesityksensä toistamiseen. Kaksi kenttäkeittiötä valmisti meidän Pekan kanssa talvella tavoittamiemme peurojen paisteista peurakeiton, josta saimme monta ylistävää kommenttia. Pitopalvelu somisti lentokonehallin juhlatilaksi ja huolehti että täytekakkuja ja kahvia oli riittävästi. Raimo Nikkanen yllätti juhlayleisön vielä kolmannella taitolentoesityksellä ennen kuin poistui. Rauhallinen iltatuuli tuuditteli kaksi kuumailmapalloa Vampulan taivaalle. Me Anna Tuulikin kanssa muistelemme kiitollisina tilaisuutta, jonka suuruista juhlaa emme usko enää kokevamme tässä elämässä.

Leevi, Anni ja OH-PLL
plakaatti1plakaatti2